Anderen over mij

"Meteen al bij het eerste gesprek voelde het goed."

Maartje had ik gevonden via Coachfinder. Meteen al bij het eerste gesprek voelde het goed. Maartje luistert echt naar je en heeft alle tijd. Het voelde altijd of dat ik het belangrijkste was die dag. Ze stelde vragen om een goed beeld te krijgen wat ik wilde. Al vrij snel zaten we dan ook op het juiste traject. Er was steeds een terugkoppeling over wat er was geweest en indien nodig werden de plannen aangepast of aangescherpt.

Maartje is een warme persoonlijkheid . Een fijn mens en bovenal een fijne, goede coach !!

"Ik kwam met een heel ‘vol hoofd’ en volledig uit balans bij Maartje en wilde heel graag anders in het leven staan. Ik wilde vooral minder stress, een betere balans en dus meer rust vinden." 

Omdat ik een eigen bedrijfje heb speelde vooral de vraag door mijn hoofd hoeveel ik wilde werken en hoe ik mijn grenzen beter aan kon geven.

Maartje is heel warm en toegankelijk waardoor ik me al bij de eerste afspraak snel op mijn gemak voelde.

Ze had heel snel door waar de pijnlijke plekken zaten en heeft me heel goed op weg geholpen door me anders naar dingen te laten kijken. Ze is duidelijk, eerlijk en heeft me de juiste opdrachten en inzichten gegeven om mee verder te kunnen.

In een tijdsbestek van drie maanden is er voor mij veel veranderd. Vooral de rust die ik voel is super fijn. Met de balans, het maken van de juiste keuzes en het aangeven van mijn grenzen komt het ook goed. Daar heb ik nog wat tijd voor nodig, maar ik ben zeker op de goede weg!

“Er komt wel eens een moment in je leven dat je niet lekker in je vel zit. Dat je met vragen zit, wat wil ik nu precies in ’t leven zowel zakelijk als privé.

Nu, dat moment had ik afgelopen jaar, of het nu aan de corona lockdown lag of aan iets anders, dat maakte niet uit, ik zat er midden in. Wat wilde ik… ? Ik ging naar Maartje toe en kon aan haar mijn verhaal kwijt. Het is heel vertrouwd  en ze heeft een luisterend oor.  Ze stelt de juiste vragen, waardoor je beter naar jezelf gaat kijken en wat je nu precies wilt. Ook met interessante opdrachten,  die je kunnen helpen om verder te komen. Ook al had ik niet veel gesprekken nodig, de gesprekken die ik heb gehad, hebben mij geholpen in de keuzes die ik heb gemaakt en waar ik nu sta in t leven.”

"Een tijdje terug heb ik een aantal gesprekken gehad met Maartje, waar ik nu nog steeds heel veel aan heb.

Ik ben zelf heel druk, heb 3 kleine kinderen en een eigen zaak. Zowel voor de kinderen als voor onze eigen zaak had ik áltijd het gevoel dat ik zoveel mogelijk zelf moest doen. Maartje zag dit en heeft mij tijdens de eerste sessie al een paar handvaten gegeven die mij konden helpen bij het meer rust creëren voor mezelf. Waar ik op zoek moest gaan naar wat ik nu echt fijn vond en waar ik veel rust van kreeg, moest ik dit voor mezelf meer in gaan plannen. Natuurlijk best moeilijk en ergens wist ik het ook wel, maar ik zat zo vast in mijn patroon dat ik eigenlijk gewoon de hele dag op een soort van automatische piloot stond. Maartje wist een paar goede adviezen te geven welke ik ook opgevolgd heb. Nu, ruim een half jaar later, ervaar ik daar nog steeds heel veel plezier van, ik zit beter in mijn vel, maak bewust meer tijd voor mezelf en ook belangrijk, ik voel me daar niet meer zo schuldig over als ik dat doe. Soms heb je daar gewoon iemand voor nodig die de juiste snaar weet te raken. Een gesprek met Maartje is als een gesprek met die ene goede vriendin die het wel eerlijk durft te zeggen. Ik zou het iedereen aanraden.”

“Ik heb in totaal 5 coachgesprekken gehad bij Maartje ivm stress gerelateerde klachten. Ik kende Maartje vooraf niet, maar ik had goede verhalen gehoord via via.

Het eerste gesprek is altijd een beetje spannend, maar ik had vanaf moment één een heel fijn gevoel. Ze stelde mij direct op mijn gemak en gaf mij de ruimte om mijn verhaal te doen. Ook gaf zij duidelijk aan waarbij zij mij zou kunnen helpen. Zo waren de verwachtingen over en weer gelijk duidelijk. Heel prettig aan de gesprekken met Maartje is dat zij tijdens het gesprek echt meedenkt, precies de juiste vragen stelt en controleert of het klopt wat zij zegt. Dat zette mijn warrige gedachten op een rijtje en na elk gesprek had ik echt een heel erg opgelucht gevoel. Elk gesprek werd afgesloten met een doel/taak/opdracht waardoor ik ook echt het gevoel had dat kleine stapjes maakte en naar iets toe werkte. Typerend aan Maartje vind ik dat zij op een lieve en gepaste toon toch kritisch is om echt te zoeken naar een oplossing en mij een spiegel voor hield. Dit was misschien niet altijd wat ik wilde horen, maar zij durfde het wel en dit heeft mij nog meer/sneller geholpen! Daar ben ik haar heel dankbaar voor en dat maakt dat zij echt een hele goede coach is.”

“Het was voor mij een hele grote stap om naar iemand toe te gaan. Meteen bij het eerste gesprek voelde ik mij erg op mijn gemak…

Het gevoel dat iemand echt naar mij luisterde, geen oordeel had en ik eerlijk mijn verhaal kon doen was heel fijn. Ik kreeg handvaten, tips en af en toe opdrachten waar ik veel aan had. Ik ben nu maanden verder en voel me veel beter dankzij deze fijne gesprekken.”

“Maartje is een warm persoon, ze straalt rust uit, kan goed luisteren, is empathisch maar ook realistisch. Ze neemt de tijd voor je.

We hebben veel fijne gesprekken gevoerd. Hierbij stelt ze veel vragen en luistert ze echt.  Ze geeft je het gevoel dat je met kleine stapjes veel kunt bereiken en dat je zelf dingen kunt veranderen door een goed inzicht. Daar helpt ze je bij door vragen te stellen, oefeningen, thuisopdrachten maar  vooral je veel zelf na te laten denken.  Maartje heeft ervoor gezorgd dat mijn prioriteiten duidelijk zijn, ik met kleine aanpassingen meer balans en voldoening kan krijgen in mijn dagelijks leven. Door samen op zoek te gaan naar datgene wat echt waardevol is, waar je energie uithaalt, wat belangrijk is, wat je echt kan maar ook wil veranderen. Maartje is daarbij een goede coach geweest, ik kan vol energie weer verder en heb weer meer over mezelf geleerd.”

Mijn vrienden omschrijven mij als iemand met compassie, die oplossingsgericht te werk gaat. Eerlijk en direct. Met een hele goede balans tussen hoofd en hart.