Rouw en verlies

Rouw en verlies

Tijdens het coachen van mensen merk ik regelmatig dat rouw een onderdeel vormt van de hulpvraag. Om nog beter op deze vraag te kunnen ingaan heb ik een aanvullende opleiding tot rouwcounselor afgerond.

Na het overlijden van een dierbare volgt er voor veel mensen een moeilijke periode, waarin je moet leren omgaan met het verlies. Vaak is er sprake van een mix van uiteenlopende emoties. Rouw heeft meestal te maken met het verlies van een dierbare, maar kan ook te maken hebben met iets wat niet is gebeurd, bijvoorbeeld geen kinderen kunnen krijgen of gemiste kansen in het verleden.

Coaching bij rouw richt zich in eerste instantie op mensen die niet volledig vastlopen in hun rouwproces, maar die extra ondersteuning willen. Bijvoorbeeld omdat je weinig steun ervaart in je sociale netwerk of behoefte hebt aan een luisterend oor. De belangrijkste taken op dit gebied zijn steunen, perspectief bieden en faciliteren. Ook kan ik meedenken als het gaat om praktische steun of het bieden van structuur. 

Investering:

  • Voor het eerste kennismakingsgesprek, wat ongeveer een half uur duurt, betaal je niets. Kies je ervoor om niet verder te gaan, dan is dat mijn investering.
  • Gaan we aan de slag, dan betaal je per coaching sessie (particulier) € 75,- (incl. 21% btw).
  • Tarief voor bedrijven: € 75,- (excl. 21% btw) 
  • Een sessie duurt ongeveer een uur, de kosten zijn inclusief mijn voorbereidingstijd.

Voor Kracht, Evenwicht en Groei